Oxigenul este cel mai răspândit element de pe Pământ. Corpul uman este alcatiut din patru elemente principale: 3% azot, 10% hidrogen, 18% carbon, 65% oxigen.
Hipoxia este insuficiența oxigenului în organism. Atunci când nivelul oxigenului este scăzut, celulele corpului nostru, care sunt extrem de inteligente, nu mor, ci încep sa folosească o altă sursă de energie și anume zahărul din sânge.
O urmare a hipoxiei este creșterea poftei de a manca dulce (zahar, preparate din faina alba,etc).Un sânge vâscos, acid și dulce este un mediu excelent care favorizează infecții cu fungi (candida) și mult mai grav cancerul.Un adevăr de necontestat este faptul ca principala cauză a cancerului e înlocuirea oxigenării celulare cu respirația.
În urma cu 100 de ani continutul de oxigen al aerului era de 22%. Acum este de 15%, iar în orașele mari și mai puțin.
Plămânii noștri sunt încărcați cu substanțe toxice aflate în aer: monoxid de carbon, praf de cadmiu, polen sau plumb. De asemenea, hrana si băutura noastră este încărcată cu conservanți, coloranți, aceste toxineîmpovărând corpul, mărind nevoile noastre de OXIGEN.
♦ Ajută la oxigenarea celulelor și îmbunătăţeşte metabolismul.
♦ Datorită efectelor de detoxifiere şi purificare, contribuie la eliminarea bacteriilor anaerobe din organism (Streptococcus, Staphylococcus, Salmonella, Coli).
♦ Are efect benefic în cazul activităţilor fizice care solicită un consum mărit de oxigen, îmbunătăţind semnificativ performanţele fizice. De aceea se recomandă şiculturiştilor sau sportivilor care doresc să atingă performanţe deosebite.
¶ Conform dr. Parris Kidd, „oxigenul are un rol-cheie în funcţionarea corespunzătoare a sistemului imunitar”, respectiv în protecţia organismului împotriva diferitelor boli.
♦ Prin creşterea oxigenării creierului, influenţează pozitiv funcţiile cerebrale.